HVA BESTUURSSTAF

Het nieuwe werken is allang niet meer nieuw. De HVA Bestuursstaf vroeg ons een activiteit gericht werken (AGW) kantooromgeving te ontwerpen.  Hiervoor hebben wij een 32 meter lang maatwerk meubel ontworpen met daarin opgenomen diverse functies, concentratieruimtes, informele werkplekken, bel voorzieningen, e.d.

Net als in het maatwerk meubel hebben wij ook in de overige ruimtes, open work space, OFAD (office for a day) en vergaderruimtes gebruik gemaakt van onze akoestische kennis. Mede hierdoor is het een fijne werkplek voor alle medewerkers.

Voor de Raadzaal van het monumentale gebouw van de oude Raad van de Arbeid, nu Benno Premselahuis geheten, heeft Annelous het ontwerp mogen maken. Het is een multifunctionele ruimte geworden waarbij de originele details, lambrisering, cassetteplafond en parketvloer zijn behouden.

Kenmerkend voor de ruimte is de multi functionele maatwerktafel opgebouwd uit segmenten en op te stellen als vergadertafel, studietafel. Door het toepassen van de Lotek verlichting hangend aan het plafond en de “Benno” vitrine wand boven de lambrisering is een knipoog aan de naamgever van het gebouw.

Voor de HVA in het Benno Premselahuis ontwierpen wij een mooie nieuwe AGW werkomgeving, die zeer goed functioneert voor de gebruikers.

Deze werkomgeving is dan ook uitgeroepen tot de allerbeste binnen de UVA/HVA

Het gehele ontwerp beslaat drie verdiepingen in het gebouw. Een flexibele omgeving met 170 werkplekken op 2.200 m². Iedere afdeling heeft zijn eigen “vlek”. Bovendien is er een veelheid aan concentratieruimtes, belcellen en vergaderruimtes gerealiseerd. Natuurlijk is er een huiskamer waar de medewerkers heerlijk kunnen ontspannen, een fijne ruimte. Daarnaast hebben wij de gangzones opnieuw ontworpen waardoor er een bruisende ontmoetingsruimte tussen docenten en studenten is ontstaan

DANEL

Voor TivoliVredenburg is er een prachtig restaurant gerealiseerd, Danel. Een restaurant in de onovertroffen Parijse brasserie stijl. In de ontwerp fases liep het gebruik van, messing, rood leer, spiegels en maatwerk verlichting als een rode draad door de tekeningen.

Al het maatwerk en dat was nogal wat, is door Annelous getekend. Daarnaast is de akoestiek perfect opgelost door onder andere gebruik te maken van delen geïsoleerd spanplafond. Samen met een projectteam van TV heeft Hans en de gehele uitvoering begeleid. 

Zeg nou zelf, wat een plaatje is het geworden.

Voor studenten van de HVA heeft Annelous bij Concern op 1.300 m² oppervlak een “Makerslab”  en Studieruimte ontworpen. Samen met een team van de HVA heeft Hans de uitvoering van het ontwerp begeleid. 

De ruimte kan door slim ontworpen maatwerk meubilair in een handomdraai worden omgevormd van studieruimte tot een ruimte voor het geven van presentaties, uitreiking diploma’s. De speciaal ontworpen draaibare banken doen tijdens open dagen dienst doen als marktkraam.

WTC den Haag

De vraag was om circa 1.200 m² lobby,  te transformeren naar een levendig stadsplein met veel groen, licht en lucht. Rekening houdend met de zichtbaarheid en toegankelijkheid van een Coffee Company, Albert Heijn To Go, en noodlebar Shoku. Bij binnenkomst wordt de bezoeker direct verleid om naar het maatwerk receptie meubel te gaan of om plaats te nemen in de brasserie Mondano gelegen in “groen”.

Naast de lobby hebben wij bij Concern  het WTC bedrijfsrestaurant verdeeld over 2 vloeren van ieder 350 m² ontworpen. Een prachtige serene ontmoetingsplek voor de gebruikers.

Een bruisend resultaat, een impuls voor de verhuurbaarheid van de kantoren een fijne omgeving voor gebruikers, WTC waardig.

OM Rotterdam,

In samenwerking met Heembouw heeft Annelous bij Concern een Europese design en build aanbesteding gewonnen. Op de kantoorvloer zijn allerlei akoestische oplossingen onzichtbaar opgenomen in het ontwerp. Hierdoor is ook het open kantoor aangenaam, plezierig om in te werken.

Niet geheel onbelangrijk is dat het ontwerp is gerealiseerd binnen de tijd en binnen het vooraf gestelde budget.

Stedelijk Museum Amsterdam

Annelous heeft bij Concern het café-restaurant van het nieuwe Stedelijk Museum ontworpen. Het restaurant bestaat aan twee zijden volledig uit glas. Hierdoor is er een minimale scheiding tussen binnen en buiten. Het interieur loopt hierdoor naadloos over in buiten. Dit geldt zowel voor de betonnen banken die als het ware door de pui heen lijken te steken alsook voor de stenen vloer. Het “diagonaal plaatsen van het interieur levert een mooie route dwars door de ruimte op, van de entree naar het terras. Deze buiten, binnen verbinding creëert een eenheid tussen museum en omgeving. “Een Stedelijk Plein” 

Naast het café-restaurant in de nieuwbouw en de coffee corner in de oudbouw, zijn ook de nieuwe vitrines voor de afdeling toegepaste kunst ontworpen. uitgangspunten bij de ontwikkeling daarvan waren transparantie, vermijden van verticale lijnen en modulariteit.

 

UPC Leeuwarden

Als project architect bij Concern was Annelous verantwoordelijk voor een groot deel van UPC’s nieuwe kantoor in Leeuwarden. Het gaat om een callcenter, waar Annelous de publieke ruimten (atria, koffiebar, restaurant, entree- en keukengebied) onderhanden heeft genomen. Het gebouw van 7.800 m² in Leeuwarden is één van de duurzaamste gebouwen van Nederland (leed platinum en breeam-nl certificering), en is ontworpen door architectenbureau Paul de Ruiter.

Transparantie, communicatie, helderheid en menselijke maat zijn de kernwoorden die hebben geleid naar dit mooie resultaat.

Liberty Global International  

Bij LGI op Schiphol Rijk werken zo’n 1.000 mensen in 5 gebouwen met een totaal oppervlak van 25.000 m². Annelous heeft bij Concern het ontwerp gemaakt van de kantoorvloeren, conferentieruimte, restaurant, serre en entreegebied. Door het plaatsen van een “kas” ontstond er een grotere connectie tussen de gebouwen. De “kas” is niet alleen mooi en functioneel maar is ook een knipoog naar het omliggende gebied.

Het doel was om de werkomgeving te verbeteren,  het bereiken van operationele optimalisatie. Daarmee wil het merk haar corporatieve waarden zichtbaar maken voor werknemers en bezoekers en de interne communicatie/ ‘branding’ naar een state-of-the-art niveau brengen. Nou, dat is meer dan gelukt.

Voor Piet heeft Annelous, toen nog werkzaam bij Concern, het interieur voor de locatie in Leiderdorp ontworpen.

De ruimte in een voormalige kabelfabriek is licht en open en leent zich voor een overzichtelijke, ruimtelijke indeling. De verlichting in de vorm van 9 meter lange H profielen met par spots loopt als een rode draad door de ruimte. De presentatie meubel volgen de verlichtingsprofielen in een visgraat opstelling.

Wat verder opvalt is de sympathieke ontvangst met perfecte koffie, de Brabantse gastvrijheid wordt hier benadrukt.

Stadsfeestzaal Antwerpen

“Theater in het Theater” In de het centrum van Antwerpen heeft Annelous bij Concern het ontwerp voor een biercafé gemaakt. 

Een ronde ruimte in het middelpunt van het  ‘koor’ van de zaal. Grote omhoog waaierende bordessen vormen het terras. En alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook nog 2 salle-privé’s. 

520 m² theater in het theater.

Roorda

In een oude Amsterdamse industriehal van 1.250 m² heeft Annelous in haar Concern tijd voor reclamebureau Roorda  een no nonsense interieur ontworpen. De essentie van het ontwerp in de hal waar duidelijk met het prominente shed dak en vide, is een “houten loper” die van de entree door de hal loopt en vervolgens als trap omhoog slingert tot in de boordroom. Op een deel van de loper staat een 15 meter lang meubel met daarin opgenomen diverse kantoor faciliteiten. Een bijzonder invulling en een uniek middelpunt van het bedrijf.

De kantoren zijn afsluitbaar met grote oranje vilten schuifdeuren hiermee kan je de openheid/geslotenheid van de werkplek als gebruiker fijn zelf bepalen. Een gebouw met maximale transparantie en een goede akoestiek door  zorgvuldige keuze in gebruikte materialen.

 

Fotografie: met dank aan G. Schrofer & Ahloa